Hummus med soltorkad tomat

Posted in Allt, Mat & Recept

Hello 🙂 Så himla skönt det är att vara ledig! Gick upp strax efter kl 10 idag, och sen dess har jag bara tagit det lugnt. Varit ute och gått en promenad med hundarna, druckit kaffe framför datorn och ätit god frulle 🙂 Hade varken smör eller pålägg hemma idag, så jag fixade iordning en hummus med smak av soltorkad tomat, som jag sen hade på rostat bröd. Supergott! Recept på hummusen kommer nedanför. Superenkel att göra! Och riktigt god 😀

Det som behövs är:
1 paket kikärtor
Ca 100 gr soltorkade tomater + ca 0,5 dl av oljan som dom ligger i
2 vitlöksklyftor
2 msk citronsaft
0,5-1 msk finhackad chili
2-3 msk finhackad gräslök
2 msk soyagrädde
Salt, örtsalt, lite paprikapulver och lite peppar

Skölj av kikärtorna och mixa sen ihop alla ingredienserna med en stavmixer. Tillsätt eventuellt lite olivolja om så önskas 🙂 Sen är det bara att äta! Fungerar utmärkt som pålägg på macka eller som tillbehör till maten 🙂 Går att äta till det mesta skulle jag säga!027 056 065

2 Kommentarer

  1. Alva Berg säger:

    Mums så gott! och vilken underbar blogg! krämis

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.